Tο «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης, Πρόληψης, Διαχείρισης Και Έγκαιρης Ενημέρωσης για τον Κίνδυνο Πλημμυρικών Επεισοδίων στην ευρύτερη Περιοχή Αράχθου» στην Έκθεση PATRAS IQ 2019.

«Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή Αράχθου» στην Έκθεση Patras IQ 2019.

Το έργο «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή Αράχθου», παρουσιάστηκε στην 6η έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2019, στην οποία συμμετείχε ως εκθέτης το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνίων – ΕΓΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Έκθεση Patras IQ), αποτελεί συν-διοργάνωση του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας. Κύριος στόχος είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Όσο αφορά το έργο, το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε το ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα παρακολούθησης & έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στον ποταμό Άραχθο καθώς η ανάπτυξη ειδικής εφαρμογής η οποία θα υποστηρίζει αποφάσεις σε περιπτώσεις πλημμυρικών επεισοδίων.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *