Ιστορικές Πλημμύρες στην Άρτα

Σφοδρές πλημμύρες με σημαντικές οικονομικές και ανθρώπινες απώλειες έχουν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας τα τελευταία χρόνια. 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1982

Ισχυρό πλημμυρικό επεισόδιο στα χωριά Ράχη, καλογερικό, Μύτικα, Ανέζα, Συκιές. Πλημμύρισαν τεράστιες Αγροτικές εκτάσεις καθώς και σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.Κατέρρευσε μία γέφυρα στο δρόμο Άρτας-Θεοδωριανών.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2003

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Άρτας για περίπου δύο ημέρες, δημιούργησε τεράστιες καταστροφές. Στα ορεινά έγιναν κατολισθήσεις και καθιζήσεις εδάφους,καταστράφηκαν πολλά σημεία του οδικού δικτύου.  Και ο κάμπος της Άρτας δεν άργησε να πλημμυρίσει, με καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις,σπίτια και μαγαζιά. Ενώ στην προσπάθεια του να σώσει το κοπάδι του, ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005

Εντονα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή της Άρτας τις τελευταίες μέρες του έτους που μαζί με την ποσότητα νερού που ερχόταν από το φράγμα, δημιούργησαν καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σπίτια.Έσπασαν αναχώματα και ορμητικοί χείμαρροι άφησαν πίσω τους μεγάλες απώλειες στο φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο Κομμένο, Νεοχώρι και Κομπότι.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

Έντονες βροχοπτώσεις στη Ήπειρο με υπερχείλιση του ποταμού Λούρου. Μεγάλες Ζημιές έγιναν σε εκτάσεις της περιοχής.Δημιουργώντας προβλήματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Νομού Πρεβέζης.  

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Σφοδρές βροχές έπληξαν την Άρτα, με εκκένωση οικισμών του Νομού Άρτας με μεγαλύτερο πρόβλημα ο κάμπος του νομού. Το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων εντοπίζεται στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπου ο ποταμός Κομποτέικος υπερχείλισε και παρέσυρε γέφυρες. Πολλές ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις, σπίτια, μαγαζιά και αποθήκες. Φωτογραφικό υλικό

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *