Καταγραφή και Οπτικοποίηση
Image is not available

Καταγραφή και οπτικοποίησης της περιοχής ενδιαφέροντος με την αξιοποίηση Drones.

Πρόληψη και έγκαιρη ενημέρωση
Image is not available

Πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και έγκαιρη ενημέρωση τοπικών αρχών

Ένας ποταμός γεμάτος εκπλήξεις
Image is not available

Ο 8ος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδος, πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή της Άρτας

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Η φιλοσοφία του Έργου

Το έργο “Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωησς για τον κίνδυνο πλημμυρκών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Αράχθου”, του επιχειρησιακού προγράμματος “Ηπειρος”, αφορά στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Αράχθου στις οποίες εμφανίζονται συχνά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός αυτοματοποιημένου πληροφοριακού συσ΄τηματος παρακολούθησης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Άραχθο.

Εξειδικευμένοι ερευνητές έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσεις το Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων και το Πληροφοριακό Σύστημα αξιοποιώντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογικής αιχμής για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των κλιματολογικών και γεωγραφικών στοιχείων.

Το Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων αξιοποιεί τα δεδομένα και τις πληροφορίες από το Πληροφοριακό Σύστημα και προβλέπει έγκαιρα την πιθανότητα εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων ενώ παράγει ταυτόχρονα αυτοματοποιημένα μηνύματα προειδοποίησης και ενημέρωησς των αρμόδιων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κινδύνου.

Οι συνιστώσες του συστήματος Watch Arachthos

  • Παρακολούθηση του ύψους βροχόπτωσης & της στάθμης του ποταμού Αράχθου σε πραγματικό χρόνο μέχω κατάλληλου δικτύου τηλεμετρικών σταθμών που καλύπτουν την περιοχή ενδιαφέροντος.
  • Καταγραφή και οπτικοποίηση της περιοχής ενδιαφέροντος με την αξιοποίηση Drones.
  • Έγκαιρη προειδοποίηση για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων.
  • Εκτίμηση διάρκειας & βαθμού επικινδυνότητας πλημμυρικών επεισοδίων.
  • Παραγωγή ηλεκτρονικών χαρτών με την προσβασιμότητα σε περιοχές διαβαθμισμένου κινδύνου.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
Κακοκαιρία θα επικρατήσει το βράδυ της Τρίτη απο τα δυτικά και όλη την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές καταιγίδες , χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.
http://hnms.gr/emy/el/warning/weather_warnings_html?type=EDKF&number=8&language=gr

Το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου μέσα από την επιστήμη, το μύθο, την παράδοση και τη μουσική https://kolydas.eu/2020/10/25/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81/

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Ο παράγων καιρός στο έπος του 1940 . Ανάλυση των αντίξοων καιρικών συνθηκών που προκάλεσαν περισσότερους νεκρούς και τραυματίες από εκείνους που προκάλεσαν οι σφαίρες του εχθρού.

https://kolydas.eu/2020/10/24/%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ad%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-1940/

Load More...

Δραστηριότητες του έργου